Over de Veerkade naar het centrum.

Welke keuze je ook maakt, wonen aan de Veerkade is een genot. Comfortabel, sfeervol en met een knipoog naar de rijke historie die de omgeving kent. De Veerkade ligt op loopafstand van het centrum van Spijkenisse. Met haar vele voorzieningen zoals scholen, winkels, restaurants, openbaar vervoer en het nieuwe theater.

Met keus uit zo’n 250 winkels is er genoeg aanbod om een middagje te gaan winkelen, en elke eerste en laatste zondag van de maand is het koopzondag! Geef na het shoppen de voeten wat rust door een drankje te doen bij één van de vele barretjes of ga lunchen bij een eetcafé. Heb je overdag andere dingen te doen? Geniet dan na een heerlijk diner van een avondje vermaak bij theater De Stoep, waar landelijk bekende optredens plaatsvinden, of ga naar de bioscoop.

Voorzieningen altijd in de buurt.

Voor sportievere activiteiten ga je baantjes trekken, of vrij zwemmen met de kinderen, in het Rivièrabad. Daarnaast is er in de gemeente meer dan voldoende aanbod om aan te sluiten bij een sportvereniging. Ga voetballen, hockeyen, tennissen of sluit je aan bij één van de vele sportscholen en fitnessclubs.

Voor zorg en onderwijs hoef je ook niet ver te zoeken. Het Ruwaard van Puttenziekenhuis staat namelijk hoog aangeschreven. Bovendien is er een ruim aanbod aan basisscholen en voortgezet onderwijs. Rotterdam is een goed bereikbare locatie om de opleiding te vervolgen.

Toch verlangens naar een grotere stad? Dan brengt de directe metroverbinding of de A15 u binnen dertig minuten naar het centrum van Rotterdam.

De Haven.

Wonen aan een haven krijgt in Spijkenisse een hele andere betekenis.

De Veerkade maakt onderdeel uit van de wijk De Haven Spijkenisse en de gebiedsontwikkeling De Elementen. De Haven Spijkenisse is het meest levendige deel van De Elementen en heeft een uitzonderlijke sfeer. Ook hier is het uitgangspunt dat je er heel fijn kunt wonen. Dit wordt aangevuld met ruimte voor pleziervaart, kleinschalige bedrijvigheid, woon-werkruimten en het uitoefenen van beroep aan huis. Ook kleinschalige horeca behoort tot de mogelijkheden.

Het gebied wordt in tweeën gedeeld door water. Bootjes kunnen vanaf de Maas direct de haven bereiken en aanmeren. Om ook vanaf het land aan het water te kunnen verblijven
komt er een speciaal voetpad langs het water en zijn de steigers openbaar toegankelijk waardoor je – waar je ook bent – altijd dicht bij het water kan komen.

De Haven Spijkenisse is nieuw, modern en duurzaam, maar ademt wel het karakter van toen.